Paardencoaching

voor jou of je kind
Comedi Coaching Paardencoaching

Paardencoaching, of eigenlijk coachen met de inzet van paarden, is een zachte energetische manier van coachen. Zodra je bij de paarden in de kudde stapt word je opgenomen in de energie van de paarden. Hierdoor kom je als het ware automatisch in je gevoelslaag terecht.

Paarden zijn bijzondere en gevoelige dieren. Ze zijn zonder oordeel en proberen van nature alle paarden in de kudde – en ook mensen die bij hen in de kudde komen – zich zo optimaal mogelijk te laten voelen. Voelen ze een blokkade bij je dan proberen ze te helpen de energie in je lijf weer te laten stromen. Voelen ze spanning of vastgezette emoties? Ze gaan het direct voor je proberen los te laten.

Het komt regelmatig voor dat een paard je aankijkt, zich omdraait en letterlijk voor je ogen gaat staan mesten. Dit is niet onbeleefd, dit is de manier om je te helpen loslaten en je te laten inzien dat er veel mag worden losgelaten.

Paardencoaching is een non-verbale vorm van coaching waardoor het heel geschikt is voor kinderen. Door met paarden bezig te zijn wordt het zelfvertrouwen en de eigenwaarde vergroot en nemen onrust en angsten af. Voor kinderen met vroegkinderlijk of prenataal trauma voelt het niet als therapie maar ondertussen werkt de energie van paarden helend en wordt het gevoel van veiligheid versterkt.

Paardencoaching is helpend bij veel uiteenlopende hulpvragen zoals het versterken van de innerlijke kracht en krijgen van een beter zelfbeeld. Het is helend bij onveilige gehechtheid en trauma en helpend bij burn-out, angstaanvallen en stress.

Daarnaast is een sessie met paarden ook helpend bij het maken van keuzes. Hoeveel mensen lopen niet met keuze stress rond? Zal ik wel of niet van baan veranderen of een studie gaan volgen, dat soort belangrijke levensvragen. Het opstellen van de verschillende keuzes bij de paarden geeft veel helderheid.

De beste manier om te weten te komen wat paardencoaching is, is om het een keer mee te maken. Om zelf te voelen wat de energie van de paarden met je doet en voor je kan doen. Of om met eigen ogen je kind te zien stralen bij de paarden en het zelfvertrouwen te zien groeien.

Ik ben gecertificeerd (systemisch) paardencoach voor kinderen en volwassen. Op dit moment is paardencoaching alleen mogelijk met je eigen paard(en) of pony('s). Neem contact met mij op voor meer informatie.

De energie van paarden werkt helend en geeft zelfvertrouwen

Neem contact met me op voor meer informatie of een afspraak
Chat openen
Wat leuk dat je op mijn website kijkt. Kan ik je ergens mee helpen?

Help je hart helen

download het e-book over het hart chakra

  • Door het downloaden van dit e-book geef je toestemming aan Comedi Coaching om je gegevens te verwerken conform het Privacy Statement zoals staat vermeld op deze website.